Piloottest ASO® MBBR

Aerobe biosysteem

US Patent #D827765

Testsystemen PEWE Pilot

PEWE biedt volledige pilotsystemen aan voor het testen van water- en afvalwaterstromen met de bedoeling om de behandelbaarheid na te gaan. Het pilottestsysteem MBBR is op een platform gemonteerd en kan dus gemakkelijk worden vervoerd. Het systeem wordt door een ervaren operator opgesteld en bediend wordt na de test gewoon teruggezonden. De MBBR-pilot is een versie op schaal van zijn grotere “broers”, gebouwd met roestvrij staal en pvc voor een betere weerstand tegen corrosie. Het testmodel is uitgerust van een dubbele VFD-aangedreven turbines voorzien van de regeneratieve ventilatietechnologie aangestuurd door PEWE Command Control®-systeem.

De unieke technologie in het MBBR-pilotsysteem maximaliseert de COD- en BOD-reductie zonder RAS, vermindert het gebruik van chemische producten en met een lagere slibproductie. De pilottest geeft u een goed inzicht en biedt de noodzakelijke, waardevolle gegevens om de juiste ontwerpbeslissingen te nemen voor een goede return on investment.

De standaard huurperiode is twaalf weken. Indien nodig kunnen bijkomende tests worden overeengekomen. Om een MBBR-test aan te vragen, vult u gewoon de huurovereenkomst in, selecteert u een testperiode en schrijft u het voorschot over.

PEWE biedt het Nx2JEM® DAF Pilot-systeem ook aan wanneer op basis van de watereigenschappen zoals TSS en FOG een voorbehandeling moet worden voorzien.

Laboratoriumtests

PEWE adviseert laboratoriumtests voor en na uitgevoerd op representatieve waterstalen. Deze tests moeten gebeuren op representatieve stalen van het dagelijkse afvalwater uit de fabriek. De laboratoriumtests omvatten TSS, TDS, TBOD, COD, BOD, FOG, TKN, TP en pH. De kosten voor de laboratoriumtesten zijn niet inbegrepen in de huurprijs van de pilot.

Extra installatie van de pilot

Het elektrische bedieningspaneel is ontworpen voor dubbel voltage in 480 V, driefasig, 60Hz en heeft een maximale stroomspanning van 50 A. Het geïnstalleerde vermogen is 1,5 pk. Het systeem heeft een omvormer van 110 V voor de stroomvoorziening van de lichtlopende, ingebouwde DO-meter en drie stopcontacten voor het ontvlokkingssysteem en veldtestapparatuur of laptop. Zoet water is nodig voor het verdunnen van chemische producten en het eindreiniging van de apparatuur.

Chemische producten

PEWE maakt afspraken met uw leverancier van chemische producten voor de juiste hoeveelheid producten en hun type. Voor de keuze van een programma chemische producten is het raadzaam om een test uit te voeren. De kostprijs en de levering van deze chemische producten is niet inbegrepen in de huurprijs van de pilot.

Biomaterialen

De biomaterialen worden verwijderd door een eenvoudige mechanische filter. Het residu mag vervolgens worden getest op de gewenste eigenschappen zoals vastgelegd in het testprotocol.

Oppervlakte

Oppervlakte MBBR: breedte 1,5 m x lengte 2,4 m
Oppervlakte van het werkgebied: breedte 3 m x lengte 3,6 m