DeWater Systems® DBP-1

Testfilterpers

PEWE-testsysteem

PEWE biedt een volledige dewatertesting aan van vaste stoffen afkomstig van afvalwater en andere processtromen. Het testfilterperssysteem is gemonteerd op een onderstel. Zo kan het gemakkelijk worden vervoerd en geïnstalleerd. Een ervaren technicus zorgt voor de voorbereiding van het slib, de bediening van het toestel tijdens de testperiode en de verpakking van de installatie voor de retourzending. De testpers is een versie op schaal van zijn grotere “broers”, gebouwd in roestvrij staal en dus corrosiebestendig. De installatie wordt bediend door een eenvoudig systeem met variabele druk en snelheid.

De unieke PEWE DeWater® System-technologie maximaliseert de waterverwijdering met minimale inzet van chemicaliën. De testfilterpers levert de waardevolle informatie die u nodig hebt om de juiste beslissingen te nemen bij het definitieve ontwerp zodat uw installatie maximaal rendeert.

Standaard huur is een week. Een dag installatie, drie dagen test, en een dag afbraak. Eventueel kan de testperiode worden verlengd. Hebt u interesse voor een proefopstelling, vul dan de huurovereenkomst in en kies de gewenste testperiode en betalingswijze.

Laboratoriumtests

PEWE adviseert dat voorafgaande en volgende laboratoriumtests worden uitgevoerd op een representatief waterstaal. Deze tests moeten worden uitgevoerd op een typisch staal van het dagelijkse afvalwater dat un de installatie wordt aangevoerd. De laboratoriumtests omvatten TSS, TDS, TBOD, SBOD, FOG en pH. De kosten voor de laboratoriumtests zijn niet inbegrepen in de huurprijs van het testinstallatie.

Nutsvoorzieningen

Het elektrische bedieningspaneel is voorzien op een spanning van 110 V, enkelfasig, 60Hz met een maximale stroomamplitude van 10 amp. Het geïnstalleerde vermogen is < 0,25 pk. Vereiste perslucht 2-6cfh tot 75 psi. Voor verdunning van de chemische producten en eindschoonmaak van de installatie moet zoet water beschikbaar zijn op de site.

Chemische producten

PEWE zal met uw leverancier van chemische producten de nodige afspraken maken om producten en hoeveelheden chemische stoffen te laten leveren. Vooraleer een keuze te maken voor wat betreft het chemische programma moet een proefbuistest worden uitgevoerd. De kosten voor en levering van deze chemische producten is niet inbegrepen in de huurprijs van de testinstallatie.

Vaste stoffen

De vaste stoffen moeten worden verzameld uit een representatief staal. De gegevens worden verzameld met de bedoeling om de keuze van de filterbekleding, de te gebruiken chemische stoffen, de werkdruk en de slibkoek te optimaliseren.

Oppervlakte

Oppervlakte testfilterpers: 1 m x 1 m
Oppervlakte werkzone: 2 m x 2 m